Musik för olika tillfällen, både i mobil och i vanlig högtalare


Det finns många intressanta artister att lyssna på både när man är på språng, är och klubbar eller är hemma och vill koppla av. Vissa artister och låtar passar bättre i hemmets lugna vrå när man kanske vill koppla av med lite jazz, medan annan musik gör sig bäst klockan 01.45 på ett kokande dansgolv. Oavsett om man vill lyssna hemma eller på språng i en mobil så finns smidiga streamingtjänster som Spotify nära till hands.

Den artist som vi nu går in under huden på och ska titta lite närmare på är en ganska känd och svensk artist. Det rör sig om ingen mindre än Marit Bergman.

Marit Bergman är en artist som kanske hade sin absoluta storhetstid på 2000-talet när hon fick gott om beröm för sina första skivor och blev en stjärna på indiescenen. Men karriären började i det desto mindre poppiga och desto mer punkiga bandet Candysuck.

Därefter började det ta fart i och med låtar som Adios amigos och The year it all will happen. Med skivan Baby dry your eye och låten I will always be your soldier så nådde hon kanske sin absoluta höjdpunkt rent musikaliskt. I will always be your soldier är en fantastisk poplåt som har allt, både en fantastisk text, massor med inlevelse och en stark melodi. Det finns så oerhört mycket känsla i den låten att det är svårt att beskriva med ord, den måste man verkligen lyssna på och höra för att förstå.

Marit Bergman har gjort en lång och fantastisk resa, från lilla Rättvik i Dalarna till New York och så hem igen till Sverige. Hon har spelat för en jättestor publik på Hultsfreds största scen, på den tiden när Hultsfred fortfarande var den absolut största festivalen att besöka. Marit Bergman är helt enkelt en toppenartist.

Några år senare så fick hon en ny hit med låten I have got no party to go to. Där sjöng hon om att hon inte hade några vänner i staden som hon bodde i (“i have got no firends in my town”) och denna klassiska formula för en poplåt, med glad melodi men ledsam text, visade sig hålla ett varv till.

Att lyssna på musik, som Marit Bergman, direkt i mobilen är något som man med fördel kan göra och det går alldeles utmärkt på både en telefon med Android (till exempel Samsung, Sony eller Motorola) eller också en från Apple. En av de mest populära och prisvärda telefonerna från Apple är iPhone 8 som är nästan lika vass som en iPhone X, men betydligt billigare. Har man väl köpt en dyr iPhone 8 så bör man även skaffa ett snyggt och praktiskt skal till den. Med ett iphone 8 skal som ger gott skydd så skyddar man sin mobil, i synnerhet den stora skärmen, och garderar sig från dyra reparationskostnader.

På apples hemsida itunes så kan man även ladda ner musik från många av de artister som är populära just nu, så väl som gamla godingar från förr.