Powerballader nu och då

Vem har inte dansat tryckare?

Vem har inte avslutat en utekväll med att dansa tryckare till en powerbalad? Powerballaden hade sin storhetstid under 1970-, 80- och 90-talet och karakteriseras av en stillsam inledning som sedan ökar till ett stort och långt crescendo med hög volym och starka insatser från en orkester. Genrellt sett börjar en powerballad med att någon spelar piano i lugn takt eller spelar akustisk gitarr. Stora artister inom powerballad genren är Jon Bon Jovi, det amerikanska rockbandet Aerosmith och Sveriges Europe där det senare bandet nådde stor framgång i USA med sin låt “Carrie”.

Sjung med till powerballaden

En rolig aktivitet att hitta på när man ska ut på dejt för första gången är att besöka en karaokebar. Här kan man verkligen ha roligt tillsammans då man sjunger med (bra eller dålig sång spelar ingen roll), man kanske pratar om gamla låtar och dricker en god öl. Om man vill ha fler tips kan man besöka nätdejtingtips.se som ger dig vägledning i hur man lyckas inom nätdejtingområdet och vad man bör tänka på innan man ska möta upp sin dejt. Har du och ditt sällskap väl valt att spendera kvällen (eller iallafall delar av kvällen) i en karaokebar, se då till att välja låtar som du känner igen och som kanske till och med gör dig lite nostalgisk.

Nostalgi framkallar ofta någon typ av känsla, förhoppningsvis är den bra och det går lättare att sjunga med i låten. Sjung tillsammans också, det skapar gemenskap och brukar framkalla många skratt hos båda parter. Tips på härliga powerballader man kan sjunga är “I wanna know what love is” med Foreigner, “November Rain” med Guns n’ Roses eller varför inte den superpopulära powerballaden “The show must go on” med Queen. Även om dessa låtar är uppbyggda på samma sätt skiljer de sig åt eftersom de skapats under olika årtionden, alla låtar var dock mycket populära under sina respektive decennier.

Powerballader går aldrig ur tiden

Även om många av de powerballader vi lyssnar på idag, eller lyssnade på för några år sedan, är gjorda för flera decennier sedan är låtarnas fortsatta popularitet ett bevis på att denna typen av ballader inte gått ur tiden. Europe var ett av de största banden och de hade många hitlåtar under 1980- och tidigt 90-tal. En av deras mest populära låtar är “The final countdown”.