Så slår du igenom med din musik


Har du drömt om att bli rockstjärna eller popstjärna? Då är du inte ensam. Det är många som drömmer om att bli dyrkade av hundratusentals beundrare och skapa musik som berör människor på djupet. Det är dock få som verkligen lyckas och blir något stort. Många kämpar i flera år med musiken som hobby för att man måste samtidigt ha ett jobb som man tjänar pengar på. Vad är det då som gör att vissa lyckas och andra inte? Svårt att säga. Men det finns självklart ett visst beteende som ökar chanserna. Till exempel är de som ofta slår igenom orädda. De oroar sig inte för vad andra ska tycka om dem eller om deras musik är tillräckligt bra, och så vidare. Sen finns det de som verkligen kämpar för att lyckas och släpper allt annat. Det är viktigt att komma ihåg att framgång i nästan alla fall kräver ordentligt förarbete.

Med ny teknologi kan man bli upptäckt

Att Justin Bieber blev upptäckt tack vare Youtube är inte någon nyhet för de flesta. Men han var tidig med att lägga upp videos på sig själv när han sjöng och spelade instrument. Han var väldigt ung och blev snabbt en snackis på nätet över hela världen. Idag finns det många som försöker den här vägen men det är såklart att stå ut bland så många andra och därför är det idag spännande att se vilka nya kanaler som kommer lyfta fram morgondagens talanger. Till exempel kan man bli upptäckt genom en app eller något annat forum, som till exempel instagram, facebook och så vidare. Det handlar idag om att hitta innovativa kanaler och försöka stå ut bland de andra. Det finns även många som provar lyckan i olika TV-program som Idol, talang och så vidare. Det finns inget som är rätt eller fel, utan man bör köra på det som man känner passar en själv bäst. Det kan även vara olika beroende på vilken sorts musiker man vill vara och vilka forum man vill bli ihopkopplad med.

Marknadsför dig själv som artist

Man kan marknadsföra sig själv på olika sätt och vis, allt från radiointervjuer till ballonger med tryck. Det handlar om att man hittar det som passar ens image som artist och med dagens nya kanaler, som till exempel en app för osignade artister, så finns det olika kategorier som man kan ladda upp sin musik i. Det är stort tryck i dessa apparna just nu eftersom det har öppnat en värld av möjligheter för både musiker och skivbolag att mötas online. Man kan kommunicera med olika skivbolag tills man hittat en som man trivs med och känner att man vill skriva på med. Detta gör det möjligt för fler människor att prova på sin dröm. Kanske är det så att i vissa fall är man för rädd för att lyckas och därför håller man sig lite i bakgrunden. Men om du verkligen vill det här, då ska du prova att sprida din musik.