Sommarplågor vi minns


Musik är något som har funnits med oss länge och varje år fastnar en härlig sommarlåt i vår hjärna. Sommarplågor är något som vi alltid får uppleva varje sommar. Det finns många sommarplågor vi har varit tvungna att stå ut med, där några artister som Markoolio, Las Ketchup, Vengaboys och Basshunter för att nämna några. Låtarna var inte bara populära sommarlåtar i Sverige utan många internationella låtar blev fort igenkända på radio och affärer runt om i hela världen. Idag fortsätter sommarplågor att dyka upp och nu kan man ofta höra låtarna på restauranger och klubbar. Att spela låten för många gånger gör att man tyvärr tröttnar på sången i fråga, vilket senare endast skapar en irritation när man hör sången. Andra människor tycker tvärtom, att låten är så bra eftersom den har en svängig melodi och många människor som tycker om den. Man kan alltså antingen älska sommarplågor eller hata dem.

Låtar idag växer populärt

Idag produceras det mer låtar än vad det någonsin har gjort, speciellt nu när det är så mycket enklare att skapa musik. 2017 var “Despacito” sommarplågan och denna låt spelades verkligen överallt på barer och restauranger. Det var nästan helt omöjligt att gå runt i en stad utan att höra låten! Många artister blir igenkända på grund av en låt som blir just en sommarplåga och tack vare detta har artisten eller bandet en chans att skina, vilket kan hjälpa karriären för musikern i fråga. Dock finns också chansen att det endast är en låt som blir populär, och artistens andra låtar glöms bort. Detta kan vara hårt för musikern, speciellt om låten som blir populär inte låter som resterande av bandet eller artistens låtar. Vanligtvis brukar dock band och musiker vara nöjda med den kundbas de har, oavsett hur stor eller liten själva kundbasen är. Att personer faktiskt gillar musiken som skapas är det som spelar roll och det är det som är det viktigaste. Sedan ska det dessutom vara roligt att skapa musik, oavsett om det blir en sommarplåga eller inte.

Skapa din egen musik du med

Idag kan man också börja skapa sina egna låtar. Lyckas man faktiskt skapa något bra och populärt, så finns där chansen att folk gillar låten och det blir en hit! Att skapa musik behöver dessutom inte bli dyrt, men vill man köpa dyrare musikinstrument och verktyg så kan man ansöka om privatlån med låg ränta så man kan köpa sakerna och börja med musiken direkt. Det är dock bättre att man faktiskt använder det man har hemma eller använder billigare alternativ, tills man själv har sparat pengar för dyrare varor. Idag kan man skapa musik direkt från sin dator och nu finns det till och med hemsidor man kan skapa musik på, så man inte behöver köpa något dyrt musikprogram eller dyra instrument. Vill man dock skapa musik som man gjorde mer i förr i tiden, alltså med riktiga instrument, så kan man alltid hyra eller låna replokaler av många kommuner i Sverige idag.