Börja spela ett instrument


Att kunna spela ett instrument är något som man kommer att ha glädje av hela livet, även om man inte försörjer sig på musiken. Det finns alltid tillfällen då man kommer att ha användning för sitt instrument, till exempel om man blir ombedd att spela på en väns bröllop eller om man bara vill underhålla sina gäster på en egen fest. De allra flesta börjar lära sig att spela ett instrument när de fortfarande är små, till exempel i samband med de prova-på-tillfällen som brukar anordnas av musikskolor, då elever i området får testa att spela olika instrument för att se om de fastnar för något. Andra introduceras för musiken ännu tidigare, tack vare att de har musikintresserade föräldrar som sannolikt själva spelar ett eller flera instrument.

Om man inte lärde sig att spela ett instrument som barn, behöver man dock inte tappa hoppet, eftersom det går lika bra att börja spela ett instrument i vuxen ålder. Man får bara gå lite andra vägar än man hade gjort annars. Ett sätt är till exempel att titta på kursutbudet hos Medborgarskolan, Folkuniversitetet eller ett annat studieförbund. Där hittar man sannolikt en kurs i just det instrument man har tänkt sig, oavsett om det är ett blåsinstrument, stråkinstrument, stränginstrument eller något annat, och i vissa fall kan man till och med välja mellan gruppundervisning och individuell undervisning.

För att kunna delta på kurserna måste man dock självklart äga själva instrumentet. Innan man köper det kan det dock vara en bra idé att gå in på Kampanjjakten.se, för att se som det finns någon rabattkod där till den butik man har tänkt köpa instrumentet i.